browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Műanyag, fa, vagy aluminium nyílászárót vásároljak?

A nyílászárókat hosszú távra vásároljuk, ezért még mielőtt eldöntené hogy milyen alapanyagból készült nyílászárót vásárol célszerű tájékozódni a különböző lehetőségekről. Egy modern nyílászárónak (műanyag, fa alumínium) közel azonosak a hőszigetelési paraméterei.

Esztétikai szempontok

A legköltséghatékonyabb általában a műanyag nyílászáró alkalmazása. A gyakorlat is azt mutatja hogy az érdeklődők műanyag nyílászárókat vásárolnak általában. A fa ablakot és ajtót azoknak javaslom akik kötődnek a természetes anyagokhoz. Az alumíniumot inkább ipari és irodai célra szokták használni.

Műszaki szempontok

Vannak esetek amikor műszakilag csak fából csak műanyagból vagy alumíniumból valósítható meg egy elgondolt nyílászáró. Ilyen esetek például amikor kis sugárban ívelt formájú az ablak vagy ajtó, esetleg túl pici vagy túl nagy a méretű nyílászárót szeretnénk. Ezekről az esetekről tervrajz alapján kereskedőink szakszerű tájékoztatást adnak és indokolt esetben javaslatot is tesznek hogy megkönnyítsék választási lehetőségünket. A fa nyílászárókon több rétegű festék van ezért ha megtapintják a lakk vagy festék réteget tapintják a másik esetben a műanyagot.