browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fa nyílászárók

A fa nyílászárókat általában borovi fenyőből és vörös fenyőből szokás készíteni. Tartósságot tekintve mindkét előbb említett fafajta kitűnő de a meranti, és a tölgy jobb paraméterekkel rendelkezik többi társához képest. A borovi tartós e fenyő legolcsóbb fa amiből kitűnő minőségi nyílászáró készíthető, a vörös fenyő valamivel drágább.

Valamivel kevésbé elterjedt, de még így is sokan kérik a dark red meranti ablakokat és ajtókat,      tölgy nyílászárókat kevesen építenek be otthonukba, a drágasága miatt elsősorban. A luc fenyőből nem készíthető jó minőségű kültéri nyílászáró.

Toldott és toldásmentes fa nyílászárók

Amikor két darabból készítjük a ajtótokot rendkívül erős és pontos illesztéssel ragasztjuk az anyagokat hosszában össze, ezért a toldás alig látható. A hossz-toldott nyílászárók valamivel olcsóbbak mint a toldásmentes változat. A toldásmentes tökéletes esztétikai érzést kelt. Meranti, és borovi fenyőből általában toldás mentesen kérik. Ezt semmi műszaki dolog nem indokolja inkább a vásárló döntése.

Tartósság, ellenálló képesség

A fa nyílászárók ellenálló képessége nem olyan jó mint a műanyag nyílászáróké. Évente javasoljuk a kezelését cégünknél kapható kezelőszer alkalmazásával az ablak tartóssága másfél, kétszeresére növelhető.

Fa nyílászáró kezelése

Óvja fa nyílászáróit felületvédő szerrel !

Évente kétszer alkalmazzuk ősszel és tavasszal. A csapadékos és a nyári napos időszak bekövetkezte előtt érdemes felhordani a felületre. A favédő szer védőréteget képez a fa nyílászáró felületén. Ennek köszönhetően az állandó esőzésnek, napsugárzásnak kitett fa kevésbé károsodik, mivel a felhordott favédő szer felfogja a kárt okozó hatás egy részét. Idővel a szer lekopik, leoldódik. A nyílászárók rendszeres kezelése különösen az olyan helyeken indokolt ahol a napsugárzás állandóan éri az ablakot. Ezzel az eljárással fa nyílászárójának az időtállósága másfél kétszeresére növelhető. A déli napsütéses felületeket célszerű leginkább kezelni.